Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kapuśniaczki woreczkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zamiast gołąbków, coś podobnego

Kapuśniaczki woreczkowe

Składniki:

Kapuśniaczki woreczkowe

 

  • 2 saszetki ryżu
  • 350 g mięso mielone
  • 10 liści kapusta włoska
  • sos pomidorowy
  • szczypiorek
  • 1 szt jajko
  • pieprz
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczki woreczkowe
Do rondla wlać wodę, zagotować.
Do wody dodać sól i saszetki ryżu, gotować 20 minut na wolnym ogniu.
Liście kapusty, obgotować, mięso wymieszać z ryżem, jajkiem i solą i pieprzem. Masę kłaść na liście, zebrać je u góry, obwiązać szczypiorkiem, włożyć do rondla, podlać wodą, dusić 20 minut.
Po tym czasie, przełożyć kapuśniaczki do salaterki.
Polać sosem pomidorowym.