Sposób przygotowania:
Kapuśniaczki woreczkowe
Do rondla wlać wodę, zagotować.
Do wody dodać sól i saszetki ryżu, gotować 20 minut na wolnym ogniu.
Liście kapusty, obgotować, mięso wymieszać z ryżem, jajkiem i solą i pieprzem. Masę kłaść na liście, zebrać je u góry, obwiązać szczypiorkiem, włożyć do rondla, podlać wodą, dusić 20 minut.
Po tym czasie, przełożyć kapuśniaczki do salaterki.
Polać sosem pomidorowym.
Do wody dodać sól i saszetki ryżu, gotować 20 minut na wolnym ogniu.
Liście kapusty, obgotować, mięso wymieszać z ryżem, jajkiem i solą i pieprzem. Masę kłaść na liście, zebrać je u góry, obwiązać szczypiorkiem, włożyć do rondla, podlać wodą, dusić 20 minut.
Po tym czasie, przełożyć kapuśniaczki do salaterki.
Polać sosem pomidorowym.