olchunia90

olchunia90

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

kapuśniak z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kwaśna zupa na każdy dzień tygodnia

kapuśniak z kiszonej kapusty

Składniki:

kapuśniak z kiszonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

kapuśniak z kiszonej kapusty
kapustę zalać trzema szklankami wody i gotować około 1 godziny. w osobnym garnku gotujemy opłukane i obrane marchew, pietruszkę, grzyby i cebulę z dodatkiem soli, pieprzu i ziela angielskiego około 30 minut. łączymy wywar z gotowaną kapustą i dodajemy pokrojony w kostkę boczek. dodajemy również pokrojone w grubą kostkę ziemniaki i gotujemy do ich miękkości. przyprawiamy zupę do smaku. podajemy gorącą z kromkami chleba