Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo łatwa i bardzo smaczna zupka.

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Składniki:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Udko z kurczaka,boczek wędzony,marchewki,pietruszkę,seler i cebulę zalać zimną wodą.Dodać sól i pieprz,liście laurowe.Gotować,aż mięso będzie miękkie.Wywar przecedzić.Do wywaru dodać poszatkowaną kapustę.Po kilku minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.Gdy ziemniaki i kapusta są prawie miękkie dołożyć pomidory.Mięso z kurczaka,wędzony boczek,marchewki pokroić w kostkę i dodać do zupy.Ewentualnie doprawić do smaku.