Sposób przygotowania:
Kapusta Eli z dynią
Kapustę pokroić w kratkę około 1.5 centymetra. Włożyć kapustę do garnka,posolić,zalać wodą,ugotować na pół miękko i odcedzić. Z dyni usunąć skórę i pestki. Miąższ dyni pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry. Cebulę obrać z łupinek i dość grubo pokroić. Kiełbasę pokroić w kostkę. W dużym rondlu lub garnku roztopić smalec,dodać kiełbasę,liście laurowe,ziele angielskie i smażyć aż kiełbasa się lekko zrumieni. Do kiełbasy dodać cebulę i dalej smażyć. Następnie dodać pieczarki i razem smażyć kilka minut. Do rondla dodać podgotowaną kapustę,przyprawić solą i pieprzem do smaku i dalej gotować. Do kapusty dodać dynię i gotować aż dynia będzie miękka ale nie rozgotowana. Kapustę z dynią najlepiej podawać na drugi dzień odgrzaną. Smacznego!