mysza13k

mysza13k

Starszy Kucharz
[Przepisów: 48]

Kapusta faszerowana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moje ukochane danie z dziecinstwa

Kapusta faszerowana

Składniki:

Kapusta faszerowana

 

  • Kaousta wloska
  • mielone mieso wieprzowo-wolowe
  • sol pieprz
  • cale jajko
  • namoczona w wodzie bulka
  • cebulka zrumieniona
  • puszka pomidorow bez skory
  • smietana

Sposób przygotowania:

Kapusta faszerowana
Sparzyc kapuste.Do miesa dodac zrumieniona cebulke,odcisnieta bulke,przyprawy i cale surowe jajo.Dobrze wymieszac.N a kazdy lisc nakladac farsz i zwijac golabki,ukladac w duzym rondlu.Pomidory z puszki rozdrobnic i z sokiem wlac do garnka z golabkami,uzupelnic woda zeby golabki byly zakryte.Gotowac okolo godziny na malym ogniu podprawic smietana.