olciabie

olciabie

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

kapusta kiszona duszona.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapustę kiszoną przepłucz wodą, odcedź, posiekaj tasakiem. Przesmaż na maśle posiekaną cebulę. Dodaj kapustę.

kapusta kiszona duszona.

Składniki:

kapusta kiszona duszona.

 

Sposób przygotowania:

kapusta kiszona duszona.
Kapustę kiszoną przepłucz wodą, odcedź, posiekaj tasakiem. Przesmaż na maśle posiekaną cebulę. Dodaj kapustę. Do garnka wlej wrzącą wodę w takiej ilości, aby kapusta była lekko przykryta i gotuj do miękkości z dodatkiem masła i pokrojoną w kostkę cebulą. Pod koniec gotowania dodaj bulion na włoszczyźnie, liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw do smaku.