iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Moja dopracowana i bardzo smaczna kapusta zasmażana z pieczarkami i kiełbaską . Pasuje do każdego obiadku .

Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

Składniki:

Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

 

  • 1 kg kapusty kiszonej

 

  • 2 cebule czerwone

 

 

  • 30 dag kiełbasy wędzonej

 

  • lisć laurowy

 

 

  • 2 łyżki oleju

 

  • 3 łyżki masła klarowanego

 

  • sos sojowy

 

 

 

  • 3 łyżki maki

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami
Kapustę kiszoną gotujemy z liściem laurowym ok 2 szt , zielem angielskim ok 2 szt i kilkoma kulkami pieprzu. Po ugotowaniu lekko odcedzamy . Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Na patelni na oleju i masełku podsmażamy cebulkę , kiełbaskę i pieczarki. Smażymy chwilę . Dodajemy mąkę , mieszamy i chwilę smażymy. Następnie dodajemy kapustę wcześniej ugotowaną z wodą . Jeżeli wody jest mało dolewamy odrobione . Mieszamy i zagotowujemy. doprawiamy sosem sojowym , pieprzem solą do smaku. Podajemy na ciepło