katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kapusta mocno grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kapusta wigilijna czy postna jak kto woli . Smaczna z aromatem grzybowym i lekką nutką cebuli .Smakuje z pieczywem i jako dodatek do obiadu .

Kapusta mocno grzybowa

Składniki:

Kapusta mocno grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Kapusta mocno grzybowa
Kapustę zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Grzyby zalewamy wrzątkiem na ok 10 min.Płuczemy i dodajemy do kapusty. Grzyby można pokroić. Solimy dodajemy liść laurowy i gotujemy. Cebulę drobno kroimy i lekko podsmażamy dodajemy pokrojone pieczarki i startą marchew. Razem chwilę dusimy. Dodajemy do kapusty i doprawiamy do smaku.Gotujemy do miękkości. Doprawiamy na ostro najlepiej świeżo mielonym pieprzem.