beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Kapusta z zapiekanymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kapusta podwójnie grzybowa.

Kapusta z zapiekanymi pieczarkami

Składniki:

Kapusta z zapiekanymi pieczarkami

 

  • kapusta kiszona 1 kg
  • pieczarki ok 30 dag
  • kiełbasa cienka ok 30 dag
  • masło 2 łyżki
  • olej ok2 łyżki
  • suszone grzyby 4-6
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cebula 1/2 sztuki

Sposób przygotowania:

Kapusta z zapiekanymi pieczarkami
Grzyby umyć,zalać gorącą wodą i zamoczyć ok 20 min.Kapustę jeśli zbyt kwaśna wypłukać i włożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Dodać przygotowane grzyby. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną kiełbasę. Dodać do niej drobno pokrojoną cebulę i wymieszać.Chwilę smażyć i wszystko dodać do kapusty. Kapustę gotować do miękkości i doprawić do smaku. Pieczarki [najlepiej średniej wielkości]umyć, podsmażyć na maśle. Ugotowaną kapustę przełożyć na salaterkę. Na wierzchu ułożyć podsmażone pieczarki.