karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Kapusta na krótko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny letni bigos, który można podać zarówno z ziemniakami, jaki i chlebem.

Kapusta na krótko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta na krótko

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta na krótko
Świeżą kapustę siekamy i wrzucamy do garnka. Poszatkowaną kapustę zalewamy do połowy wodą. Wkładamy kości schabowe i wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy do czasu aż kapusta zmięknie. W tym czasie na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek oraz kiełbasy. Przesmażone mięso z całą zawartością patelni wrzucamy do garnka z kapustą. Przyprawiamy przyprawą Bigos, majerankiem, solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy ok. 10 minut. Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut. Smacznego :)
Kapusta na krótko
Poszatkowana świeża kapusta.
Kapusta na krótko
Kapusta zalana wodą z kośćmi schabowymi, zielem i liśćmi lurowymi.
Kapusta na krótko
Po wrzuceniu przesmażonego mięsa.
Kapusta na krótko
Z przecierem pomidorowym i ketchupem.