Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapusta pekińska z ogórkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łatwa i szybka do przygotowania, smaczna i zdrowa.

Kapusta pekińska z ogórkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta pekińska z ogórkami

 

  • 40-50 dag kapusty pekińskiej
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • 2 świeże ogórki gruntowe
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki usiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii

 

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z ogórkami
Kapustę pekińską poszatkować, włożyć do miski, dodać przyprawę curry. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Ogórka obrać, pokroić w słupki. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ocet winny wymieszać z solą, dodać zmiażdżony czosnek, oliwę, miód, pieprz, suszoną bazylię. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z sosem, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać jako dodatek do obiadu.
Kapusta pekińska z ogórkami
Poszatkowaną kapustę pekińską wymieszać z przyprawą curry
Kapusta pekińska z ogórkami
Przygotować wszystkie pozostałe składniki