lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kapusta postna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapustka wyszła bardzo dobra grzybki nadają jej charakterystyczny smak

Kapusta postna Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta postna

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta postna
Suszone grzyby (sama suszyłam je są to podgrzybki koźlaki prawdziwki) wrzuciłam do rondla i zalałam gorącą wodą, przykryłam talerzem i zostawiłam na godzinę. Przemyłam je ale ładnie pachną :) Kapustę kiszoną odcedziłam z wody i włożyłam do garnka. Zalałam woda tak aby zakryło kapustę dodałamliść laurowy, kminek, ziele angielskie i pieprz. Przykrywka przykryłam ganek gotowałam 2.1/2 godziny aż kapusta zmiękła. Grzyby obmyte pokroiłam na drobniejsze kawałki i dodałam w trakcie gotowania do kapusty . Dodałam 2 łyżki oleju całość gotowałam jeszcze z 30 minut i gotowe .
Kapusta postna
włozyłam umytą kapustę do garnka i zalałam wodą dodałąm ziele i liśc laurowy
Kapusta postna
Grzyby zalałąm wrzatkiem i zostawiłam na godzię kiedy doszły umyłam je wtej wodzie
Kapusta postna
Pokroiłam grzyby w mniejsze kawałki i dodałam do kapusty