Sposób przygotowania:
kapusta z farszem rybnym
5 pomidorów kroimy na ćwiartki przekładamy do miksera dodając oliwę i miksując na puree, które przecieramy przez sito do garnka dodając kolendrę i sól. Gotujemy 5 minut na małym ogniu dodając połowę masła i mieszając.
Filety soli przekładamy do rondla dodając cebulę, tymianek, liść laurowy goździki sok z cytryny i sól, całość gotując 20 minut. Rybę po wyjęciu podzielić na małe kawałki.
W garnku gotujemy osoloną wodę dodając 4 duże liście kapusty do wrzątku gotując minutę a następnie chłodząc w zimnej wodzie. Pozostałą kapustę siekamy w paski również gotując minutę i chłodząc.
Drugą część masła rozgrzewamy na patelni dodając pokrojoną kapustę, przyprawiając kolendrą i solą. Po 3 minutach dodajemy rybę mieszając i smażąc kolejne 3 minuty.
Liście kapusty rozkładamy i układamy na nich farsz rybny zawijając na kształt gołąbków. Pieczemy 7 minut w piekarniku nagrzanym do 120 stopni. Podawać polaną sosem pomidorowym i kolendrą.
Filety soli przekładamy do rondla dodając cebulę, tymianek, liść laurowy goździki sok z cytryny i sól, całość gotując 20 minut. Rybę po wyjęciu podzielić na małe kawałki.
W garnku gotujemy osoloną wodę dodając 4 duże liście kapusty do wrzątku gotując minutę a następnie chłodząc w zimnej wodzie. Pozostałą kapustę siekamy w paski również gotując minutę i chłodząc.
Drugą część masła rozgrzewamy na patelni dodając pokrojoną kapustę, przyprawiając kolendrą i solą. Po 3 minutach dodajemy rybę mieszając i smażąc kolejne 3 minuty.
Liście kapusty rozkładamy i układamy na nich farsz rybny zawijając na kształt gołąbków. Pieczemy 7 minut w piekarniku nagrzanym do 120 stopni. Podawać polaną sosem pomidorowym i kolendrą.
Jojo