Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podawać z pieczywem lub ziemniakami

Kapusta z fasolą

Składniki:

Kapusta z fasolą

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z fasolą
Fasolę namoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Kapustę włożyć do garna, dodać utartą na tarce o dużych otworach marchewkę, liść laurowy, angielskie ziele i zalać 1/2 szkl gorącej wody. Słoninę pokroić w kostkę, wytopić, dodać posiekaną cebulę i podsmażyć. Włożyć do kapusty. Z mąki i oliwy zrobić zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z kapustą, dodać fasolę i zagotować. Przyprawić do smaku.

Tagi:

kapusta fasola