Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kapusta z fasolą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

U nas taka kapusta to dodatek do Wigilijnego karpia, ale również smakuje w każdy inny dzień.

Kapusta z fasolą i grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapusta z fasolą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z fasolą i grzybami
Grzyby dokładnie umyć, zalać wodą, odstawić na całą noc. Na drugi dzień pokroić, ugotować, doprawić kucharkiem i pieprzem. Kapustę pokroić, zalać wodą. Dodać kostkę warzywną, gotować do miękkości. Fasolkę również na noc zalać wodą, na drugi dzień ugotować z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Przyprawić do smaku. Kapustę, grzyby i fasolkę wymieszać razem, gotować jeszcze kilka minut. Po tym czasie mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do kapusty. Wymieszać, zagotować, doprawić do smaku.
Kapusta z fasolą i grzybami
Grzyby namoczyć na noc, na drugi dzień ugotować.
Kapusta z fasolą i grzybami
Kapustę ugotować z dodatkiem kostki warzywnej.
Kapusta z fasolą i grzybami
Do fasoli dodać liście laurowe i ziele angielskie, gotować do miękkości.