Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kapusta z grzybami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kapustę ugotować (nie powinna być zbyt kwaśna) w niewielkiej ilości wody. Grzyby

Kapusta z grzybami

Składniki:

Kapusta z grzybami

 

  • 1 kg kapusty kwaszonej
  • 10 grzybów suszonych
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 2 cebule
  • łyżeczka cukru
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami
Kapustę ugotować (nie powinna być zbyt kwaśna) w niewielkiej ilości wody. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować w wodzie, w której się moczyły, i dodać je do kapusty wraz z wywarem. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, włożyć do kapusty. Mąkę zrumienić na oleju na złoty kolor, dodać do kapusty, wymieszać, przyprawić i zagotować.