Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kapusta z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taka kapusta najlepiej smakuje następnego dnia. Mój mąż ją uwielbia.

Kapusta z grzybami

Składniki:

Kapusta z grzybami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami
Grzybki moczymy na noc w letniej wodzie. Kapustę płuczemy( nie powinna być zbyt kwaśna). Następnie zalewamy ją wodą i gotujemy. Po 2 godzinach gotowania odcedzamy, zalewamy wodą i dalej gotujemy. Grzybki drobno kroimy. Dodajemy je do kapusty razem z zielem angielskim, pieprzem ziarnistym i liściem laurowym. Gotujemy dalej. Wędlinę i cebulkę kroimy w kostkę, podsmażamy na smalcu i dodajemy do kapusty. Gotujemy przez około 1 godzinę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.