msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Karczek duszony.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mięciutkie,soczyste mięsko.Do ziemniaków lub klusek śląskich idealne.

Karczek duszony.

Składniki:

Karczek duszony.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Karczek duszony.
Mięso opłukać,osuszyć,oprószyć mąką ,usmażyć z obu stron na złoty kolor na oleju.Dodać posiekane cebule i czosnek.Mięso na patelni posypać obficie przyprawą do wieprzowiny.Poddusić, podlać wodą-nie za dużo, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie,kostkę mięsną.Dosypać curry i dusić do miękkości mięsa, ok.0,5 godziny. Mięso można podać z ziemniakami lub kluskami śląskimi, które polewamy pysznym sosem,powstałym z duszenia mięsa.Rozgotowana cebula i mąka z mięsa zagęszczają go dostatecznie,więc nie potrzeba robić zasmażki.