Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, podsmażone mięsko w sosie czosnkowo-cebulowym. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i świeżą surówką.

Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie
Umyte mięso pokroić w plastry i podsmażyć na oliwie. Zalać wodą, dodać kostkę oraz liście laurowe i ziele angielskie.

Cebulkę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Dodać do sosu. Dusić pod przykryciem.

Kiedy mięso będzie miękkie dodać mąkę wymieszaną z zimną wodą i wymieszać. Zagotować.

Doprawić do smaku. Podawać.
Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie
Pokrojone w plastry mięso podsmazyć na oliwie.
Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie
Mięso podlać wodą dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie
Do sosu dodać podsmażoną cebulkę z czosnkiem.
Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie
Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą.

Tagi:

cebula