Sposób przygotowania:
Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie
Umyte mięso pokroić w plastry i podsmażyć na oliwie. Zalać wodą, dodać kostkę oraz liście laurowe i ziele angielskie.
Cebulkę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Dodać do sosu. Dusić pod przykryciem.
Kiedy mięso będzie miękkie dodać mąkę wymieszaną z zimną wodą i wymieszać. Zagotować.
Doprawić do smaku. Podawać.
Cebulkę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Dodać do sosu. Dusić pod przykryciem.
Kiedy mięso będzie miękkie dodać mąkę wymieszaną z zimną wodą i wymieszać. Zagotować.
Doprawić do smaku. Podawać.
![Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-czosnkowo-cebulowym-sosie-354275.jpg)
![Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-czosnkowo-cebulowym-sosie-354276.jpg)
![Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-czosnkowo-cebulowym-sosie-354277.jpg)
![Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie Karczek w czosnkowo-cebulowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/karczek-w-czosnkowo-cebulowym-sosie-354278.jpg)