Sposób przygotowania:
Karczek ze smażoną marchewką
Karkówkę umyć i pokroić w słupki 3 cm. Zamarynować w zalewie zrobionej , z oleju sezamowego, octu, sosu sojowego, trawy cytrynowej i 1 łyżki sosu chilli. Trzymać w lodówce ok 3 godzin. Po tym czasie wyjąć i odsączyć, obrać marchewkę pokroić w talarki. W woku rozgrzać olej sojowy wrzucić na olej 3 posiekane ząbki czosnku i drobno pokrojony imbir oraz kawałek trawy cytrynowej z marynaty. Podsmażyć, dołożyć odsączone mięso i smażyć przez 10 minut. Kiedy odparuje większość wody z mięsa, dorzucić marchewkę i smażyć wszystko do miękkości- jakieś 20- 30 minut. Przy końcu smażenia doprawić ostatnim ząbkiem czosnku, solą , pieprze oraz sosem chilli i sosem sojowym. Podawać najlepiej z ryżem.
Pani zima