Sposób przygotowania:
Karkowka pieczona z warzywami
Karkówkę myjemy i osuszamy, kroimy na 3 plastry.Oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki, lub na co najmniej 4 godziny.
Mięso z obu stron smarujemy ketchupem i układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy bazylia.
Pieczarki czyścimy, kroimy w paski, cebulę i paprykę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce.Kukurydzę odsączamy.Warzywa podsmażamy, pod koniec dodajemy kukurydzę.
Podsmażone warzywa układamy na mięsie, posypujemy ziołami prowansalskimi, vegetą.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy mięso i pieczemy ok 1 godziny.
Na ok. 15-20 min przed końcem pieczenia posypujemy mięsko serem żółtym.
Podajemy na ciepło.
Mięso z obu stron smarujemy ketchupem i układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy bazylia.
Pieczarki czyścimy, kroimy w paski, cebulę i paprykę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce.Kukurydzę odsączamy.Warzywa podsmażamy, pod koniec dodajemy kukurydzę.
Podsmażone warzywa układamy na mięsie, posypujemy ziołami prowansalskimi, vegetą.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy mięso i pieczemy ok 1 godziny.
Na ok. 15-20 min przed końcem pieczenia posypujemy mięsko serem żółtym.
Podajemy na ciepło.
Anula
margolata
Natala1210