lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Karkowka pieczona z warzywami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dobry pomysł na pyszny obiad.

Karkowka pieczona z warzywami

Składniki:

Karkowka pieczona z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Karkowka pieczona z warzywami
Karkówkę myjemy i osuszamy, kroimy na 3 plastry.Oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na noc do lodówki, lub na co najmniej 4 godziny.

Mięso z obu stron smarujemy ketchupem i układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy bazylia.

Pieczarki czyścimy, kroimy w paski, cebulę i paprykę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce.Kukurydzę odsączamy.Warzywa podsmażamy, pod koniec dodajemy kukurydzę.

Podsmażone warzywa układamy na mięsie, posypujemy ziołami prowansalskimi, vegetą.

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, wkładamy mięso i pieczemy ok 1 godziny.

Na ok. 15-20 min przed końcem pieczenia posypujemy mięsko serem żółtym.

Podajemy na ciepło.

Tagi:

sery zioła ser