Sposób przygotowania:
Karkówka po włosku z zielonym pieprzem
Karkówkę oczyścić z żył,pokroić w 1,5 cm porcje,każdy plaster mocno rozbić bo w trakcie smażenia karkówka będzie się kurczyć.Natrzeć delikatnie każdy rozbity plaster wegetą i delikatnie popieprzyć. Masło rozgrzać na dużej patelni,każdy plaster obtoczyć w mące i obsmażać z obu stron.Wszystkie plastry przełożyć do dużej brytfanny lub miski żaroodpornej.Ułożyć pierwszą warstwę i posypać odcedzonym zielonym pieprzem przykryć drugą warstwą kotletów i znów pieprz zielony.Całość zalać śmietaną i dusić na wolnym ogniu lub w przypadku miski żaroodpornej w nagrzanym do temp 180 stopni piekarniku.Sprawdzać co jakiś czas czy karkówka jest już miękka ale nie może się rozlatywać.Teraz można wlać likier anyżowy lub produkt zastępczy.
Ryż ugotować na sypko,odlać wodę ale nie hartować zimną wodą tylko do gorącego wlać śmietanę dodać przyprawę curry ale nie za dużo bo będzie gorzki,przyprawić solą ,dobrze wymieszać.
Ryż ugotować na sypko,odlać wodę ale nie hartować zimną wodą tylko do gorącego wlać śmietanę dodać przyprawę curry ale nie za dużo bo będzie gorzki,przyprawić solą ,dobrze wymieszać.
tamagochi75
misia14