Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie
Karkówkę kroimy na plastry i posypujemy z dwóch stron wegetą.Cebulę i marchew obieramy i kroimy na plastry,wrzucamy do brytfanki z wodą i gotujemy z dodatkiem przypraw ziarnistych i suszu.Mięso obtaczamy w niewielkiej ilości mąki i smażymy na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu.Po usmażeniu plastry przekładamy bezpośrednio do rondla z wywarem i wrzucamy kostki bulionowe.Dodajemy wegetę i resztę składników do smaku,sok z cytryny powinien nam podkreślić smak, a jednocześnie sprawić,że mięsko będzie kruche i aromatyczne.Dusimy do miękkości pod przykryciem,co jakiś czas mieszając,by nic nie przywarło do dna i sos nie zgorzkniał. Po około pół godziny nasze mięsko powinno być super miękkie i pyszne,a sosik powstały w naszym rondelku,to przysłowiowa kropka nad i. Życzę smacznego.
kamii
msewka
kinga
Sarenka
Natala1210
Anula
iwi69