lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Karkówka w sosie syczuańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Karkówka wyszła ostra ale taka miała być polecam.

Karkówka w sosie syczuańskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka w sosie syczuańskim

 

Sposób przygotowania:

Karkówka w sosie syczuańskim
Karkówkę myjemy i kroimy na grubsze plastry . Do miseczki wlewamy sos syczuański dodajemy sprasowany czosnek pieprz i sól mieszamy teraz dodajemy oliwę z oliwek 2 łyżki i znowu mieszamy kozieradka dodajemy na końcu . Nacieramy karkówkę z obu stron wkładamy do rękawa a potem do naczynia żaroodpornego zapiekam koło 1.1/2 godziny 1 80 stopniach .Godzinę  trzymamy w lodowce mięso w tej marynacie przed upieczeniem.
Karkówka w sosie syczuańskim
Karkówkę kroimy w plastry do miseczki wlewamy sos i czosnek sprasowanu i przyprawy
Karkówka w sosie syczuańskim
Karkówa z marynata wkładamy do rekawa i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym