Sposób przygotowania:
Karkówka z kurkami serem i pietruszkąKrok 1
Kurki myjemy, kroimy na mniejsze części i gotujemy je na patelni, a następnie smażymy z czosnkiem, odrobiną pieprzu i soli.
Krok 2
Karkówkę w plastrach myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Każdy plaster karkówki lekko tłuczemy, posypujemy solą i pieprzem ziołowym.
Na każdy plaster kładziemy ser,listki pietruszki i usmażone kurki.
Krok 3
Zwijamy nasze roladki i zostawiamy na jakieś 15 minut aby przeszły składnikami.
Krok 4
Bułkę mielimy albo ścieramy na tarce, dodajemy do niej szpinak rozmrożony, mieszamy( zrobiłam to dzień wcześniej aby wyschło).
Krok 5
Roladki maczamy w jaju, mące i na końcu w bułce tartej. Smażymy, a jak trzeba to jeszcze dusimy mięsko.
Podajemy z ryżem i kurkami usmażonymi.
Danie rewelacja wyszło :)
Jagodowa
Magdalena88
lalunia
lalunia
Super połączenie smaków .