Sposób przygotowania:
Karmazyn z kapustą
Kapustę poszatkować,cebulę pokroić w kostkę,ogórki , oliwki, kapary posiekać. Na 2 łyżkach oliwy zrumienić cebulę. Dodać kapustę i pozostałe składniki,chwilę dusić.Masę zmiksować i połową wypełnić sprawione ryby.Jajko roztrzepać , dodać sól, pieprz. Masło roztopić ,polać nim rybyobtoczyć w jajku, bułce tartej i usmażyć na złoty kolor.
W rondelku rozgrzać olej dodać mąkę zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją śmietaną. Do zasmażki dodać pozostałą częśc masy, sok z cytryny, dokładnie wymieszać i polać ryby. Udekorować talarkami ugotowanej marchewki.
W rondelku rozgrzać olej dodać mąkę zrobić zasmażkę, rozprowadzić ją śmietaną. Do zasmażki dodać pozostałą częśc masy, sok z cytryny, dokładnie wymieszać i polać ryby. Udekorować talarkami ugotowanej marchewki.