kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Karp po staropolsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciekawy przepis na smaczną rybkę :)

Karp po staropolsku

Składniki:

Karp po staropolsku

 

Sposób przygotowania:

Karp po staropolsku
Rybę oprawiamy, dzielimy na dzwonka.Układamy rybę w garnku wraz z plasterkami pietruszki,cebuli i ogórków kwaszonych.Przyprawiamy wszystkimi przyprawami i zalewamy winem oraz kwasem ogórkowym.Gotujemy 1/2 godziny pod przykryciem i na wolnym ogniu.Wyjmujemy rybę a warzywa przecieramy.Dodajemy żelatynę.Dokładnie ją rozpuszczamy.Układamy rybę w głębszym naczyniu i zalewamy wywarem.Zostawiamy do ostygnięcia.Następnie wstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje.Smacznego!

Tagi:

sałata karp