Sposób przygotowania:
Karp w galarecie
Przygotowanie:
Karpia sprawić,pokroić w poprzek na dzwonka.Z głowy ryby ugotować wywar,dodając do niego włoszczyznę oraz przyprawy.Do ciepłego,przecedzonego wywaru włożyć kawałki karpia i gotować na wolnym ogniu około 20 minut.Pozostawić rybę w wywarze do ostygnięcia.Potem wyjąć ją,ułożyć na półmisku i przystroić rodzynkami oraz plasterkami ugotowanej marchwi.Żelatynę rozpuścić,dodać do wywaru.Gdy zacznie tężeć,zalać dwukrotnie przybrane porcje ryby.
Karpia sprawić,pokroić w poprzek na dzwonka.Z głowy ryby ugotować wywar,dodając do niego włoszczyznę oraz przyprawy.Do ciepłego,przecedzonego wywaru włożyć kawałki karpia i gotować na wolnym ogniu około 20 minut.Pozostawić rybę w wywarze do ostygnięcia.Potem wyjąć ją,ułożyć na półmisku i przystroić rodzynkami oraz plasterkami ugotowanej marchwi.Żelatynę rozpuścić,dodać do wywaru.Gdy zacznie tężeć,zalać dwukrotnie przybrane porcje ryby.