Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Karp w maśle

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

ciekawy przepis na zwykłą rybę

Karp w maśle

Składniki:

Karp w maśle

 

Sposób przygotowania:

Karp w maśle
rybę oczyścić oddzielić mięso od kręgosłupa a od mięsa skórę warzywa pokroić w talarki pokrojone warzywa liść laurowy sól i pieprz zalać wodą z octem gotować 40 minut następnie dodać oczyszczone i pokrojone wzdłuż ziemniaki i po kilkuminutowym gotowaniu pod przykryciem gotować rybę do miękkości wywar wzbogacić sokiem z cytryny ugotowaną rybę włożyć na półmisek obłożyć ziemniakami posypać nacią i przed podaniem polać roztopionym masłem podawać z chrzanem