Sposób przygotowania:
Karp w otrębach pod kurkami z gryczaną
Karpia przekładam do garnka dodaję obraną i pokrojoną cebulę, majeranek, sól, pieprz. Całość mieszam i odstawiam do lodówki na 3 h.
Na talerz wysypuję mąkę, dodaję otręby i panieruję każdy kawałek ryby. Smażę na oleju na rozgrzanej patelni. Kaszę gryczaną gotuję w osolonej wodzie 15 minut.
Brukselkę myję, obieram, i także gotuję w osolonej wodzie 10 minut. Kurki smażę na patelni, solę, pieprzę. Dodaję pietruszkę świeżą pokrojoną.
Na talerz wykładam kurki, na nie karpia. Podaję z kaszą i brukselką oraz pomidorkami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. Dekoruję koperkiem gałązką.
Na talerz wysypuję mąkę, dodaję otręby i panieruję każdy kawałek ryby. Smażę na oleju na rozgrzanej patelni. Kaszę gryczaną gotuję w osolonej wodzie 15 minut.
Brukselkę myję, obieram, i także gotuję w osolonej wodzie 10 minut. Kurki smażę na patelni, solę, pieprzę. Dodaję pietruszkę świeżą pokrojoną.
Na talerz wykładam kurki, na nie karpia. Podaję z kaszą i brukselką oraz pomidorkami koktajlowymi i czarnymi oliwkami. Dekoruję koperkiem gałązką.