kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Karp z migdałami i miodem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciekawy sposób na przyrządzenie karpia

Karp z migdałami i miodem

Składniki:

Karp z migdałami i miodem

 

Sposób przygotowania:

Karp z migdałami i miodem
Karpia oskrobać z łusek, oczyścić, opłukać, natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wlozyc na 2 godziny do lodówki. Po wyjeciu pkroić w dzwonka i podsmażyć na rozgrzanym oleju, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Płatki migdałów zrumienić na suchej patelni. Rozpuscic masło, dodać miód, imbir, cynamon i migdały, wymieszać. polać rybę, wstawic do piekarnika i piec 10-15 minut w  180 st.