Sposób przygotowania:
Karpatka z kremem budyniowym i polewą
Tłuszcz rozpuścić, dolac wodę i gotować aż zawrze. Wsypac mąke i wymieszać aż będzie gęste. Gdy się przestudzi wbić jajka i wsypac proszek. Ciasto podzielic na 2 części i każda z osobna rozłożyc na blasze i upiec.
Ugotowac budyn i przestudzić. Masło utrzeć na puch i dodawac po łyżce zimnego budyniu cały czas miksująć.
Ciasta przełożyć masą i polac polewa przygotowana z rozpuszczonego tłuszczu wymieszanego na ogniu z mlekiem, cukrem i kakao.
Ugotowac budyn i przestudzić. Masło utrzeć na puch i dodawac po łyżce zimnego budyniu cały czas miksująć.
Ciasta przełożyć masą i polac polewa przygotowana z rozpuszczonego tłuszczu wymieszanego na ogniu z mlekiem, cukrem i kakao.