kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Kartoflak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kartoflak, babka ziemniaczana, rejbak jak kto woli

Kartoflak

Składniki:

Kartoflak

 

  • 3 kilogramy ziemniaków
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 średnie cebule
  • pieprz
  • pętko kiełbasy cienkiej może być zwyczajna
  • kawałek wędzonego boczku
  • pół kostki smalcu
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Kartoflak
Ziemniaki zetrzeć na gładką masę, kiełbasę ,boczek i cebulę podsmażyć , smalec rozpuścić, czosnek przecisnąć przez praskę. wszystkie składniki połączyć w jednolitą masę i doprawić pieprzem i solą, wylać do blachy i piec w piekarniku w 250 C od 1-2 godz.

Tagi:

kielbasa