Monika9988

Monika9988

Starszy Kucharz
[Przepisów: 17]

Kartoflanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa na każdą kieszeń i dla każdego :)

Kartoflanka

Składniki:

Kartoflanka

 

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka
1. Ziemniaki obierz,pokrój w kostkę. Włóż do gotującego się bulionu. Dodaj listek laurowy i ziele angielskie. Gotuj 15 min (aż ziemniaki będą miękkie).
2. Grzyby namocz,osobno ugotuj. Cebule pokrój w piórka,kiełbasę w kostkę-podsmaż je na oleju. Razem z tłuszczem dodaj do zupy
3.Śmietanę zmiksuj z mąką i chochelką zupy, wlej do garnka z zupą, dodaj posiekane grzyby i roztarty czosnek, zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.