Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Kartoflanka z dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pożywna zupa z cyklu zup kartoflanych

Kartoflanka z dynią

Składniki:

Kartoflanka z dynią

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z dynią
Kości wołowe obgotować w osolonej wodzie. Wywar przestudzić wyjąć kości i przecedzić. Dodać do wywaru pokrojoną w kostkę dynię, liścia laurowego, ziele angielskie i gotować dalej. Po 15/20 minutach dodać pokrojoną w talarki marchew, pokrojona w piórka cebulę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości ziemniaków( dynia ma się rozgotować nadając zupie bardziej zawiesistą konsystencję). Doprawić solą i pieprzem. Smacznego.

Tagi:

dynia