eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Kartoflanka z kurkami Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupa kartoflanka z dodatkiem przesmażonych kurek.

Kartoflanka z kurkami Eli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kartoflanka z kurkami Eli

 

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z kurkami Eli
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka,zalać wodą,dodać ziele angielskie,liście laurowe i zagotować.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Warzywa obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Kurki obrać,umyć i odsączyć.Cebulę drobno posiekać.Na patelni rozgrzać klarowane masło,dodać kurki,cebulę,pieprz,sól i smażyć aż sok wyparuje.Z wywaru wyjąć porcję rosołową,ostudzić,obrać mięso i pokroić.Dodać do wywaru ziemniaki,jarzyny i gotować do miękkości.Gdy ziemniaki będą prawie miękkie wyjąć 1/3 zupy do osobnego garnka i zmiksować.Do pozostałej zupy dodać kurki,obrane mięso,zmiksowaną zupę i dalej chwilę gotować.Gotową zupę doprawić do smaku maggi.Smacznego!
Kartoflanka z kurkami Eli
Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.
Kartoflanka z kurkami Eli
Warzywa obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Kartoflanka z kurkami Eli
Na patelni rozgrzać klarowane masło,dodać kurki,cebulę,pieprz,sól i smażyć aż sok wyparuje.