Sposób przygotowania:
Kartoflanka z kurkami Eli
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka,zalać wodą,dodać ziele angielskie,liście laurowe i zagotować.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Warzywa obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Kurki obrać,umyć i odsączyć.Cebulę drobno posiekać.Na patelni rozgrzać klarowane masło,dodać kurki,cebulę,pieprz,sól i smażyć aż sok wyparuje.Z wywaru wyjąć porcję rosołową,ostudzić,obrać mięso i pokroić.Dodać do wywaru ziemniaki,jarzyny i gotować do miękkości.Gdy ziemniaki będą prawie miękkie wyjąć 1/3 zupy do osobnego garnka i zmiksować.Do pozostałej zupy dodać kurki,obrane mięso,zmiksowaną zupę i dalej chwilę gotować.Gotową zupę doprawić do smaku maggi.Smacznego!
msewka
eli_555
Zupka była pyszna.Kiedyś robiłam zasmażkę,ale teraz wydaje mi się taka zupa z zasmażką za ciężka.