kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Kartofle nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ziemniaczki nadziewane, palce lizać

Kartofle nadziewane

Składniki:

Kartofle nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Kartofle nadziewane
Należy wybrać duże ziemniaki i ugotować w mundurkach. Przestudzić, przeciąć na pól i wydrążyć tworząc owalne foremki. Trzeba to robić bardzo delikatnie, bo ziemniaka łatwo uszkodzić. Na patelni przysmażamy cebulę z czosnkiem. Miąższ z ziemniaków, który pozostał po wydrążeniu, ugnieść widelcem, i dodać do cebuli. Przyprawić wszystko sola, pieprzem i ziołami . Smażyć chwilę mieszając, aż uzyska się jednolitą masę. Potem dodać śmietanę i majonez i wszystko wymieszać. Następnie wypełnić nią wydrążone kartofelki. Posypać serem i sezamem.Zapiec aż do zrumienienia wierzchu.

Tagi:

sery zioła ser