iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kasza gryczana z brokułem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne danie możemy podawać na zimno a także na ciepło. Na ciepło ser rozpuści się i powstanie pyszne danie. Na zimno zajadamy jako sałatkę.

Kasza gryczana z brokułem i mozzarellą

Składniki:

Kasza gryczana z brokułem i mozzarellą

 

 

  • 1 brokuł

 

  • 1 ser mozzarella

 

 

 

  • masło klarowane ok 1 łyżka

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z brokułem i mozzarellą
Kasze gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu . Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na parz , lekko solimy. Ser mozzarellą kroimy w kosteczkę .

Na patelni na masełku podsmażamy czosnek, dodajmy kasze mieszamy. Następnie dodajemy różyczki brokuła i ser. Mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą a także doprawiamy pieprzem kolorowym.