Sposób przygotowania:
Kukurydziane krokiety z kaszą gryczaną
Składniki na naleśniki zmiksować (tj obie mąki,mleko,wodę,jajka,sól i olej) i odstawić na ok.30 minut. Kaszę wymieszać z pieczarkami,mięsem,cebulką prażoną,zblendowanymi marchewką,pietruszką i selerem,pokrojonymi brukselkami i ogórkiem konserwowym. Doprawić sosem sojowym,pieprzem zielonym świeżo zmielonym i solą.Mój farsz był dobrze doprawiony,gdyż pieczarki i mięso były zamrożonymi nadwyżkami poprzednich kuchennych wydarzeń.Jeśli używacie świeżo podsmażonych pieczarek doprawcie je dość intensywnie cebulą,czosnkiem,rozmarynem itp. Ważne, aby farsz nie był mdły. Usmażyłam cienkie naleśniki na patelni teflonowej.Tylko przed usmażeniem pierwszego naleśnika posmarowałam patelnię olejem a później już go nie dodawałam.Otrzymałam 12 naleśników. Na każdym układałam ok.2 łyżek farszu i zawinęłam najpierw jeden brzeg,później podwinęłam boki,by nadzienie nie wyleciało i zwijałam na koniec ruloniki. Można podawać od razu,lub zapiec jeśli ktoś lubi. Polałam swoje krokiety polane sosem jogurtowym i keczupem z brokułem z wody.