Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z jarzynami
Kaszę gryczaną w woreczku opłukać i włożyć do wrzątku. Posolić lekko do smaku, gotować do miękkości.
Cukinię młodą opłukać i osuszyć, nie obierać ale pokroić paseczki specjalną maszynką do warzyw.
Marchewkę opłukać i obrać ze skórki, następnie pokroić na cieniutkie paseczki tą samą maszynką do jarzyn co cukinię.
W rondelku podgrzać olej lub inny tłuszcz i włożyć paseczki cukinii i marchewki.
Smażyć mieszając około 5 minut, przyprawić solą czosnkową i tymiankiem, bazylią oraz pieprzem.
Kaszę gryczaną wyłożyć na talerze i na wierzchu ułożyć uduszone warzywa.
Podawać na ciepło zaraz po przygotowaniu.
Cukinię młodą opłukać i osuszyć, nie obierać ale pokroić paseczki specjalną maszynką do warzyw.
Marchewkę opłukać i obrać ze skórki, następnie pokroić na cieniutkie paseczki tą samą maszynką do jarzyn co cukinię.
W rondelku podgrzać olej lub inny tłuszcz i włożyć paseczki cukinii i marchewki.
Smażyć mieszając około 5 minut, przyprawić solą czosnkową i tymiankiem, bazylią oraz pieprzem.
Kaszę gryczaną wyłożyć na talerze i na wierzchu ułożyć uduszone warzywa.
Podawać na ciepło zaraz po przygotowaniu.