Sposób przygotowania:
Kasza jaglana zasmażana z warzywami
Papryki wrzuciłam do rozgrzanego piekarnika, gdy sczerniały wrzuciłam je do szczelnego plastikowego pojemnika i odstawiłam. Kaszę sparzyłam na sicie. Cebulę posiekałam i podsmażyłam w dużym rondlu na łyżce oleju, następnie dosypałam kaszę. Gdy się zeszkliła dolałam 2 szklanki wody, posoliłam, przykryłam i zostawiłam na minimalnej mocy palnika na 25 min. Papryki obrałam ze skórki i pokroiłam w paseczki. Cukinię pokroiłam w dość duże słupki, papryczkę i czosnek w drobniutką kosteczkę. Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju, wrzuciłam czosnek i chili, po chwili dorzuciłam cukinię i smażyłam mieszając ok. 10 min. (cukinia ma być miękka, ale jędrna). Następnie dodałam paprykę, sos sojowy, rozmaryn, sól i pieprz. Wymieszałam i wszystko jeszcze chwilę smażyłam. W następnej kolejności przełożyłam warzywa do rondla z kaszą, wymieszałam, doprawiłam i ... gotowe. Smacznego.
Kathlyn
dża
dziękuję :-)
darmiona
dża
polecam i pozdrawiam ;-))
mięsko
kukielka