Sposób przygotowania:
kasza z sosem mięsno-pieczarkowym
Pieczarki obieramy i kroimy w połówki, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach..
Podduszamy marchew i pieczarki na margarynie.
Mięso myjemy, kroimy w kostkę.
Na dno garnka wlewamy troszkę oleju, kładziemy na spód pokrojoną w talarki cebulę. Dusimy jakieś 5min. następnie dodajemy do mięsa pieczarki z marchewką.
Podlewamy zimną wodą i dusimy pamiętając o uzupełnianiu wody w garnku.
Następnie wrzucamy do sosu 4kostki, oraz pieprzu wg. uznania.
Gdy mięso już będzie miękkie robimy zaprawę sosu:
1/2 L wody z mąką.
Wlewamy zaprawę i zagotowujemy sos.
Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)
Podduszamy marchew i pieczarki na margarynie.
Mięso myjemy, kroimy w kostkę.
Na dno garnka wlewamy troszkę oleju, kładziemy na spód pokrojoną w talarki cebulę. Dusimy jakieś 5min. następnie dodajemy do mięsa pieczarki z marchewką.
Podlewamy zimną wodą i dusimy pamiętając o uzupełnianiu wody w garnku.
Następnie wrzucamy do sosu 4kostki, oraz pieprzu wg. uznania.
Gdy mięso już będzie miękkie robimy zaprawę sosu:
1/2 L wody z mąką.
Wlewamy zaprawę i zagotowujemy sos.
Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.
Smacznego :)
gosiczek821
Netka
Natala1210