ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kasza z sosem sojowo-grzybowym i warzywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na kompletne danie obiadowe. Zdrowe, pożywne i bardzo aromatyczne.

Kasza z sosem sojowo-grzybowym i warzywa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza z sosem sojowo-grzybowym i warzywa

 

 

Sposób przygotowania:

Kasza z sosem sojowo-grzybowym i warzywa
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Pieczarki i cebulę solimy, podsmażamy na odrobinie oleju. Marchew z groszkiem rozmrażamy w osobnym rondlu, soląc lekko. Gdy zmięknie, dodajemy łyżkę masła i oprószamy mąką, zasmażamy chwilę, ciągle mieszając. Kaszę mieszamy z grzybami i cebulą i obficie doprawiamy sosem sojowo - grzybowym oraz pieprzem. Wykładamy na talerz, na wierzchu układamy marchew z groszkiem, obok kładziemy plasterki ogórków zielonych i dekorujemy je sosem tysiąca wysp. Gotowe!
Kasza z sosem sojowo-grzybowym i warzywa
Użycie mrożonych warzyw znacznie przyspieszy czas przygotowania posiłku.
Kasza z sosem sojowo-grzybowym i warzywa
Lekka zasmażka wzbogaci smak naszej potrawy.
Kasza z sosem sojowo-grzybowym i warzywa
Kaszę gotujemy ok 20 - 20 minut aż zupełnie zmięknie.
Kasza z sosem sojowo-grzybowym i warzywa
Kaszę mieszamy z pieczarkami i cebulą, doprawiamy mocno sosem sojowo - grzybowym.