Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kaszanka w kapeluszach pieczarek

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Lubię podsmażaną z cebulką i dobrze doprawioną majerankiem i pieprzem kaszankę . Jedyne co mi nie odpowiada to jej nie dekoracyjny wygląd .

Kaszanka w kapeluszach pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kaszanka w kapeluszach pieczarek

 

 

Sposób przygotowania:

Kaszanka w kapeluszach pieczarek
Z kapeluszy pieczarek wykręcić ogonki . Grzyby oczyścić wilgotną ściereczką ( nie myć ) . Ogonki drobno usiekać . Ogonki od pieczarek podsmażyć do lekkiego zrumienienia na kilku łyżkach oleju . Pokroić drobno cebulę , dołożyć do smażących się ogonków pieczarek i smażyć dalej aż cebula się dobrze zeszkli . Kaszankę obrać z osłonek i pokroić .Smażyć na patelni razem z cebulką . Gdy się zrumieni doprawić do smaku solą , pieprzem i majerankiem . Na drugiej patelni usmażyć na rumiano na oleju z łyżka masła kapelusze pieczarek .Posolić . Napełnić kapelusze kaszanką . Do foremki do zapiekania wlać tłuszcz ze smażenia kapeluszy pieczarek . Ułożyć napełnione kaszanką pieczarki . Podgrzewać w piekarniku nastawionym na 160 * C by były gorące ( ok. 10 minut . Podawać z ziemniakami puree ( takim z masłem i śmietanką ) i surówką np. z kiszonych ogórków z porem .
Kaszanka w kapeluszach pieczarek
Usmażyć na rumiano drobno pokrojone ogonki pieczarek i cebulkę
Kaszanka w kapeluszach pieczarek
Położyć obraną z osłonek i pokrojoną w plasterki kaszankę
Kaszanka w kapeluszach pieczarek
Doprawić do smaku usmażoną z cebulką i ogonkami pieczarek kaszankę
Kaszanka w kapeluszach pieczarek
Napełnione kaszanką kapelusze pieczarek ułożyć w foremce do zapiekania i podpiekać 10 minut

Tagi:

winogrona