Sposób przygotowania:
Kaszanka w kapeluszach pieczarek
Z kapeluszy pieczarek wykręcić ogonki . Grzyby oczyścić wilgotną ściereczką ( nie myć ) . Ogonki drobno usiekać . Ogonki od pieczarek podsmażyć do lekkiego zrumienienia na kilku łyżkach oleju . Pokroić drobno cebulę , dołożyć do smażących się ogonków pieczarek i smażyć dalej aż cebula się dobrze zeszkli . Kaszankę obrać z osłonek i pokroić .Smażyć na patelni razem z cebulką . Gdy się zrumieni doprawić do smaku solą , pieprzem i majerankiem . Na drugiej patelni usmażyć na rumiano na oleju z łyżka masła kapelusze pieczarek .Posolić . Napełnić kapelusze kaszanką . Do foremki do zapiekania wlać tłuszcz ze smażenia kapeluszy pieczarek . Ułożyć napełnione kaszanką pieczarki . Podgrzewać w piekarniku nastawionym na 160 * C by były gorące ( ok. 10 minut . Podawać z ziemniakami puree ( takim z masłem i śmietanką ) i surówką np. z kiszonych ogórków z porem .
zewa
Netka
Natala1210