Sposób przygotowania:
Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i bobemETAP 1:
Bób ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru do miękkości, przelać zimną wodą, obrać z łupin.
Podudzia z kurczaka umyć , pokroić w kostkę, tak samo cebulę, na głębszej patelni rozgrzać masło z olejem, dodać cebulę, przesmażyć chwilę, następnie dodać pokrojone mięso, posolić do smaku, smażyć około 6 minut,
ETAP 2:
po czym wsypać kaszę, podlać winem i dusić aż wino odparuje-kilka minut.
ETAP 3:
Zalać gorącym bulionem, dodać pokrojoną paprykę i fasolkę gotować pod przykryciem, około 25 minut- aż kasza będzie miękka, od czasu do czasu zamieszać,
ETAP 4:
gdyby kasza szybko chłonęła dolać więcej bulionu, po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę cukinię oraz ugotowany bób,
ETAP 5:
dodać serek topiony, gotować jeszcze około 5 minut.
Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem , zestawić z ognia, posypać posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Jagodowa
Magdalena88
2milutka
skuter5