Nareszcie doczekaliśmy wiosny! Kiedy pogoda zachęca do aktywności fizycznej na świeżym powietrzu, aż chciałoby się zjeść coś lekkiego! Ciekawi jesteśmy, jak daleko sięga Wasza fantazja, jeśli chodzi o zdrowe sałatki...
Do kategorii promowanej w kwietniu zaliczamy:
Czekamy na przepisy na zdrowe i lekkie sałatki, które nie tylko świetnie smakują, lecz także zjawiskowo wyglądają. Dodatkowe punkty otrzymają autorzy tych propozycji, które będą posiadać przynajmniej 3 kolory, a jeden z nich będzie kolorem zielonym.
Pamiętajcie o tym, by nie używać gotowych sosów - nie zakwalifikujemy przepisów, których składnikiem będzie majonez. Składnikami przepisów na sałatki i surówki mogą być owoce i warzywa z puszki, jednak nie mogą one ilościowo przeważać nad składnikami świeżymi.
Zachęcamy do eksperymentowania! W tym miesiącu możecie puścić wodze fantazji - warzywa, owoce, kwiaty jadalne - ma być zdrowo, dietetycznie, kolorowo i smacznie! Nie zapomnijcie o dressingach - choć nie są obowiązkowe, często nadają niepowtarzalnego smaku.
Ponadto każdy przepis, który Waszym zdaniem powinien zasłużyć na dodatkowe wirtuale, musi koniecznie posiadać zdjęcia, na których zobaczymy iście wiosenną stylistykę.
Wirtuale dodają moderatorki, zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli Twój przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na Twoim koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, skontaktuj się z moderatorkami (wyślij wiadomość do misia5 lub zbysiowa).
Kategoria promowana trwa od 1 kwietnia do 30 kwietnia.
Pamiętajcie - przepis, który chcecie dodać do kategorii promowanej powinien zawierać przynajmniej 3 zdjęcia!
Do kategorii promowanej w kwietniu zaliczamy:
-
KOLOROWE SAŁATKI I SURÓWKI
sałatki warzywne, owocowe lub owocowo-warzywne, w których przynajmniej jeden ze składników ma kolor zielony
Czekamy na przepisy na zdrowe i lekkie sałatki, które nie tylko świetnie smakują, lecz także zjawiskowo wyglądają. Dodatkowe punkty otrzymają autorzy tych propozycji, które będą posiadać przynajmniej 3 kolory, a jeden z nich będzie kolorem zielonym.
Pamiętajcie o tym, by nie używać gotowych sosów - nie zakwalifikujemy przepisów, których składnikiem będzie majonez. Składnikami przepisów na sałatki i surówki mogą być owoce i warzywa z puszki, jednak nie mogą one ilościowo przeważać nad składnikami świeżymi.
Zachęcamy do eksperymentowania! W tym miesiącu możecie puścić wodze fantazji - warzywa, owoce, kwiaty jadalne - ma być zdrowo, dietetycznie, kolorowo i smacznie! Nie zapomnijcie o dressingach - choć nie są obowiązkowe, często nadają niepowtarzalnego smaku.
Ponadto każdy przepis, który Waszym zdaniem powinien zasłużyć na dodatkowe wirtuale, musi koniecznie posiadać zdjęcia, na których zobaczymy iście wiosenną stylistykę.
Wirtuale dodają moderatorki, zaznaczając przepisowi kategorię promowaną. Jeśli Twój przepis powinien zaliczać się do kategorii w tym miesiącu, a na Twoim koncie wirtuali nie pojawiła się stosowna informacja, skontaktuj się z moderatorkami (wyślij wiadomość do misia5 lub zbysiowa).
Kategoria promowana trwa od 1 kwietnia do 30 kwietnia.
migotka28
BozenaMatuszczyk
kuchenny świat
1) Co rozumiecie pod pojęciem ,, iście wiosenna stylizacja?
2) Czy można użyć warzyw gotowanych lub pieczonych oraz kiszonych ?
3) Czy do sałatek warzywnych można dodać makaron, ryż, kaszę, chude mięso, ryby, chudy nabiał, wędlinę, orzechy, bakalie, pestki.
4) Jakie kwiaty jadalne są brane pod uwagę- proszę napisać.
Pozdrawiam.
cherry
Wszystkie, które nadają się do zjedzenia. Np. bratki. PS kwiaty nie są obowiązkowe, po prostu jeśli chcecie, możecie ich użyć, pięknie zdobią sałatki.
cherry