Sposób przygotowania:
Kawowiec z waflami
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ucieramy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i znów ucieramy. Kolejno dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę i pieczemy 25min. w temp.180*C. Krem 1: Jedną szklankę mleka gotujemy a w drugiej rozpuszczamy maki,cukier, żółtka i kawę. Wlewamy na gotujące mleko i gotujemy aż zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Zimny budyń ucieramy z miękką margaryną. Połowę kremu wykładamy na wystudzony biszkopt. Ciastka biszkoptowe moczymy w naparze kawy i układamy na krem, przykrywamy pozostałym kremem. Krem 2: Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem i wsypujemy śnieżkę. Wafle kruszymy na pył i dodajemy do ubitej śmietany.Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody i zimną dodajemy do śmietany. Mieszamy i wykładamy na krem 1. Możemy dodatkowo przed wyłożeniem kremu śmietanowego ułożyć drugą warstwę moczonych w kawie biszkoptów. Wierzch ciasta posypujemy tartą czekoladą. Wstawiamy ciasto do lodówki by kremy dobrze się ze sobą połączyły.