bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Kebabki z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moja nowa wersja mielonych na patyku ale z oliwkami

Kebabki z oliwkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kebabki z oliwkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kebabki z oliwkami
W misce połączyć: mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek, natke, musztardę, bułkę tartą, pokrojone drobno oliwki, sól, pieprz, paprykę ostrą, wymieszać dokładnie i uformować podłużne kotlety w kształcie cygar. Obsmażyć je na oleju, gorące przebić szpadką do szaszłyków. Zrobić sos. Wymieszać jogurt z przeciśniętym czosnkiem, łyżeczką musztardy ostrej, posiekanymi ziołami np koperkiem lub natką, doprawić pieprzem. Sos ma byc mocno czoskowy. Gotowe mięso podajemy z frytkami, oliwkami i sosem.
Kebabki z oliwkami
W misce wymieszać wszystkie składniki na przygotowanie kebabow
Kebabki z oliwkami
Uformowane z mięsa i pozostałych składników podłużne kotlety
Kebabki z oliwkami
Smażenie na rozgrzanym tłuszczu na rumiano kebabow