Sposób przygotowania:
Keks mięsny Lusi
Mięso,boczek świeży,odciśnięte bułki,przesmażoną cebulę zmielić w maszynce z sitkiem z grubymi oczkami.Do mięsa dodać przyprawy,wymieszać i podzielić na 3 części.Zmielić grzyby,dodać do 1 części i wymieszać.Paprykę pokroić w kostkę,sparzyć,dodać do 2 części i wymieszać.Boczek wędzony pokroić w paseczki,dodać do 3 części i wymieszać.Masy włożyć do keksówek wysmarowanych i wysypanych bułką tartą.Piec w temp.180 stopni około 60-70 minut-zależy od piekarnika.Smacznego!
Przepis i zdjęcie dodane za zgodą Lusi kuchareczki.
Przepis i zdjęcie dodane za zgodą Lusi kuchareczki.
Sarenka
eli_555
Wiesz,ja mam maszynkę elektryczną,więc mielenie nie twa długo.Całość z pieczeniem,to około półtorej godziny.A samo mielenie,krojenie i mieszanie około pół godziny,z maszynką elektryczną.
Sarenka
Ja niestety mam zabytkowa, reczna, wiec dlatego troche sie przerazilam. Chyba niepotrzebnie ;)
luna
Jojo
kasik12