kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Kiełbasa w cieście.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smażona kiełbasa w cieście jest kalorycznym daniem.

Kiełbasa w cieście.

Składniki:

Kiełbasa w cieście.

 

  • 1,5 laski kiełbasy zwyczajnej
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • 1 stołowa łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki maślanki
  • niepełna 1/2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • odrobina pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa w cieście.
Kiełbasę kroimy na grube kiełbaski na długość około 6cm.Następnie każdą z kiełbasek przekroić wzdłuż nie do końca(utworzą się coś w rodzaju skrzydełek). Robimy ciasto w którym obtoczymy nasze kiełbaski.Do miski wsypujemy niepełną 1/2 szklanki mąki,2 jajka rozbijamy do osobnej miseczki mieszamy je z maślanką po wymieszaniu dodajemy do mąki.Następnie dodajemy 1 łyżkę oliwy szczyptę soli i pieprzu.Mieszamy wszystkie składniki.Na patelni rozgrzewamy olej.Kiełbasę obtaczamy w cieście I smażymy z obu stron do zrumienienia ciasta.